© 2022 FLUXENTRIC. ALL RIGHTS RESERVED.

Arctic Beam

De verlichtingseisen voor skipstes, maar ook de uitdagende en inspirerende omgeving van de bergen, hebben nog nooit geleid tot de ontwikkeling van een armatuur dat zowel technisch als visueel past in die omgeving. Maar de Arctic Beam is daar wel in geslaagd.

 

De Arctic beam is een ledarmatuur die zich in geen enkel opzicht laat vergelijken met de gasontladingsarmaturen die doorgaans de pistes verlichten.  De Arctic Beam verbruikt veel minder energie, verlicht veel efficienter en beter, kan draadloos bediend worden, veroorzaakt minder lichtvervuiling, heeft een lange levensduur, een compacte vorm, weegt minder zwaar, bevat geen schadelijke stoffen en is eenvoudig te installeren en uit te richten en is bovenal uniek in zijn vormgeving.

 

Slope lighting Solutions is het enige bedrijf ter wereld dat zich specifiek toelegt op de verlichting van skipistes.

 

Kijk voor meer informatie op www.arcticbeam.com

 

Installed Arctic Beams

Tweener

Tweener is een gepatenteerd, modulair en lineair verlichtingssysteem dat aan de lange zijden van de tennisbaan op 3 meter hoogte aan de afrastering wordt gemonteerd.

 

Tweener is in aanschaf, verbruik en onderhoud 50% goedkoper dan traditionele (led)verlichting waarvoor lichtmasten nodig zijn en verbruikt per baan slechts 1800 watt (traditioneel 4000W).

 

Installatie is eenvoudig en kan door de tennisvereniging zelf gedaan worden.

Omdat lichtmasten overbodig zijn en omdat de lichtpunthoogte laag is, worden lichtvervuiling en -hinder drastisch beperkt. Er treedt tevens minder verblinding op bij hoge ballen.

 

Tweener voldoet aan de verlichtingsnormen van de KNLTB (300 lux, 0,7 gelijkmatigheid)

 

Tweener is ontwikkeld door het Franse bedrijf NLX dat al tien jaar actief is in de ledverlichting van sportaccommodaties. In april  won NLX met Tweener de 2018 Tennis Industry Innovation Challenge in de Verenigde Staten.

 

Avondtennis wordt met Tweener een geheel nieuwe ervaring.

 

Tweener biedt de volgende voordelen:

* Besparing van 50% op aanschaf, verbruik en onderhoud ten opzichte van traditionele (led)verlichting

* zelfinstallatie mogelijk

* drastische vermindering lichtvervuiling en -hinder

* voldoet aan KNLTB-verlichtingsnormen

* lichtmasten overbodig

* geen verblinding bij service/hoge ballen

* 300 lux/ gelijkmatigheid 0,7

 

Klik hier voor de Tweener product leaflet.

Ga naar www.tweener.nl voor meer informatie.

 

Led Curing Systems

Phosphor material samples

Het gebruik van UV-coatings in de autoschadeherstelbranche heeft een aantal belangrijke voordelen. Deze zijn: snelheid;  de UV-coating is milieuvriendelijker; verbeterde fysieke kwaliteiten van de UV-coating; kleiner benodigd vloeroppervlak; minder afval. Tezamen met milieumaatregelen die door overheden worden opgelegd of bevorderd en een groter bewustzijn met betrekking tot de inzet van duurzame bedrijfsmiddelen in de samenleving, verklaren de groei van UV-coatings binnen de verfindustrie.

 

Tot nu toe werden UV-coatings uitgehard met behulp van middendrukkwikdamplampen. Deze type lampen hebben echter een groot aantal nadelen, zoals een korte levensduur (400 uur) met vervangingskosten als gevolg, een hoog energieverbruik,  gebruik van kwik, en de productie van warmte wat de uitharding van de UV-coating nadelig beïnvloed.

 

De voordelen van het gebruik van UV-coatings worden dus voor een groot deel tenietgedaan door het gebruik van de niet duurzame middendrukkwikdamplamp.  Hieraan is nu een einde gekomen met het gebruik van de UV ProCure, een op ledtechnologie gebaseerde oplossing.

 

Op verzoek van de coating-industrie en van leveranciers aan de autoschadeherstelbranche, heeft Led Curing Systems de UV ProCure ontwikkeld, die geen van de nadelen heeft die zich voordoen bij het gebruik van de middendrukkwikdamplamp. De UV ProCure is getest bij en door AKZO, PPG en Axalta.

 

De UV ProCure verbetert de kwaliteit van de verf, verbruikt tot 70% minder energie, heeft een lange levensduur (20.000 uur), creëert weinig warmte waardoor verf beter uithardt en bevat geen kwik.

 

 

Kijk op www.ledcuringsystems.com voor meer informatie